TRAVEL | BREAD & BUTTER FESTIVAL BERLIN – WITH VIVIENNE WESTWOOD, VIKTOR&ROLF, ADOWA ABOAH AND MORE

 

Ik won twee tickets voor Bread & Butter Festival by Zalando bij L’Officiel! Lees verder

 

Bread & Butter Festival by Zalando is een Style en Culture festival in Berlijn. Tijdens dit festival krijg je een sneakpeek van nieuwe collecties van merken, zijn er verschillende modeshows en talks. Elke dag zijn er dus verschillende dingen te doen. Ook was er een Vivienne Westwoord tentoonstelling, kon je je haar, makeup en nagels laten doen en waren er verschillende toffe plekken waar je heerlijk kon genieten van een drankje terwijl er een DJ aan het draaien was. Het festval duurde drie dagen en echt iedereen die er was, was stylish en on fleek. Hierdoor kon je goed streetstyle inspiratie opdoen en waren er veel fotografen aanwezig.

De eerste dag op B&B Festival gingen we rondkijken wat er allemaal te doen en te zien was en gingen langs alle stands die er waren. Sommige merken hadden echt uitgepakt. Zo had Wrangler een indoor rollerskate baan, waar je kon skeeleren, waren er suikerspinnen en een ballenbak. Ook was er een basketbalcourt, waar wedstrijdjes werden gespeeld en waren er andere plekken waar je kon sporten. Alles was echt super goed georganiseerd en aangekleed. Een en al inspiratie!

We gingen die eerste dag, vrijdag, onze eerst modeshow van dat weekend bezoeken. Dat was de Jil Sander Navy Fashion Show. Deze show was erg tof en er werd veel gebruik gemaakt van de kleur roze, echt super!

Daarna waren we aanwezig bij de Nike – Force is Female Talk, met super inspirerende vrouwen die vertelde over hun carrière en hoe ze gekomen zijn waar ze uiteindelijk zijn. Deze talk was echt super inspirerend, ook omdat ik erg geïntereseerd ben in het feminisme!

Hierna was de talk van Vivienne Westwood, over slow fashion. Helaas konden er maar een bepaald aantal mensen naar binnen, en stonden we te ver achter in de rij. Dit was echt super super jammer, omdat we daar graag bij wilde zijn, maar ik heb wel nog een glimp van Vivienne kunnen opvangen, dus heb ik haar wel gespot!

In de avond was de Zalando A/W17 Fashion Show, waar we front row zaten! Hoe tof?! Adwoa Aboah liep mee in deze show, zo tof! De collectie was erg mooi dus houdt de zalando site in de gaten!

 

Jil Sander Navy Fashion Show
Jil Sander Navy Fashion Show
Nike – Force is Female Talk
Zalando A/W17 Fashion Show

 

De volgende dag, zaterdag, was dag twee van B&B Festival. Als eerst gingen we die dag naar de G-Star Raw Fashion Show. Ook hier zaten we weer front row! Ook deze show was erg gaaf! Ik houd wel echt van het stoere stijltje van G-Star en ik zag al een aantal hele toffe items voorbij komen!

Hierna gingen we naar een talk, namelijk de Topman Talk – Modern Masculinity. Ik was geintereseerd in deze talk omdat ik erg bezig ben met onderzoek naar identity, gender & race, en verwachtte dat deze talk er erg goed op zou aansluiten. Helaas ging de talk meer over kleding voor mannen en de style van mannen tegenwoordig. Ook super interessant natuurlijk, maar had wat meer gender & identity talk erin verwacht.

In de avond gingen we naar wel een van de tofste talks van het weekend, namelijk Gurls Talk with Adwoa Aboah. Ik vind haar een super inspirerend persoon en ook de andere drie meiden die de talk hielden waren erg inspirerend, zeker Dr. Lauren, van Gurls Talk. De talk ging over feminisme, identity, gender en empowerment. Super interessante onderwerpen!

 

G-Star Raw Fashion Show
Topman Talk – Modern Masculinity
Gurls Talk with Adwoa Aboah

 

Toen was alweer de laatste dag aangebroken, zondag. Helaas kwamen we niet binnen bij de Viktor & Rolf Fashion Show, omdat de rij zo lang was, maar niet getreurd, want zo kwamen we wel op tijd voor de Viktor & Rolf Talk. Hier vertelde ze over het merk, hoe ze zijn beginnen en waar ze nu zijn. Ook maakte ze een hele toffe samenwerking bekent, waar je in januari meer over te weten krijgt!

Hierna gingen we door naar onze laatste fashion show dat weekend, namelijk de The Kooples Fashion Show. Ook deze show was erg tof. Ze hadden van elke show een echte experience gemaakt dat weekend, waardoor het een hele andere ervaring was dan bijvoorbeeld Amsterdam Fahsionweek. Zo leuk om dit allemaal mee te mogen maken!

Als afsluiter gingen we naar de Vivienne Westwood – Get a life! Exhibition. Dit was voor haar nieuwe collectie, die ze in plaats van in een show liet zien, op een tentoonstelling. Zo kon je langer stilstaan bij de items en door de hele experience hadden de kledingstukken een grote impact op je, ook omdat er, net zoals in een museum, dingen naast de items geschreven stond voor meer achtergrond informatie of om een statement te maken. Een super tof en inspirerend concept!

 

Viktor & Rolf Talk
The Kooples Fashion Show
Vivienne Westwood – Get a life! Exhibition

 

En toen was mijn weekend Bread & Butter Festival voorbij. Ik vond het echt een hele toffe ervaring en heb zoveel nieuwe dingen geleerd en veel inspiratie opgedaan. Niet alleen als het gaat om fashion en style, maar ook zeker de achterliggende gedachte en manieren om naar dingen te kijken. B&B Festival was super en een echte aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in style & culture.

Ik heb genoten, see you next year!

Xxx Isabeau

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *