TRAVEL | A WEEKEND IN BERLIN

 

Vorige maand ging ik met een vriendin spontaan een lang weekend naar Berlijn! Lees verder…

 

Toen ik op vakantie was in Spanje kreeg ik een mailtje dat ik een winactie had gewonnen van L’Officiel! Ik had namelijk meegedaan aan een prijsvraag om twee kaartjes te winnen voor Bread & Butter festival in Berlijn and I won! Echt super tof! In mijn volgende blogpost kan je meer lezen over Bread & Butter festival by Zalando, so stay tuned!

We waren beiden nog nooit in Berlijn geweest, dus het was extra leuk omdat we een nieuwe stad gingen ontdekken. We hadden al veel gehoord over deze stad en dat het echt een creatieve stad is met toffe hotspots. We vertrokken donderdag avond naar Berlijn en hadden een Airbnb geboekt. Maandag avond vlogen we weer terug, dus we hadden vier volle dagen in de stad!

De eerste ochtend aten we wat bij een super ‘instawaardig’ ontbijttentje, die we online vonden. Het heet ‘Hallmann & Klee‘ en was echt heel tof en lekker! Sowieso is bijna alles in Berlijn erg gezond en er zijn heel veel vegan eettentjes, dus als jij houdt van gezond en lekker eten, moet je zeker naar Berlijn gaan!

 

 

Daarna dronken we wat bij Pavillon um Ufer. Ook een heel leuk tentje aan het water! Daarna was onze eerste dag op Bread & Butter festival, maar daar later dus meer over.

De volgende dag gingen we eerst wat shoppen. Er zijn in Berlijn veel vintage winkels dus als je daar van houd is Berlijn echt een must go! Daarna gingen we naar Rooftop Bar Klunkerkranich. Een super toffe hotspot boven op het dak van een parkeergarage waar je iets kunt drinken en eten terwijl je over de hele stad uitkijkt, zo gaaf! Ook is de locatie zelf erg mooi. Ik kreeg er een beetje Strijp-S gevoel bij, heel tof!

 

 

Hierna gingen we weer naar Bread & Butter festival. De volgende ochtend was het alweer zondag, en bezochten we in de ochtend het Holocaust monument. Echt een mooi monument, en heftig om te zien. Ook gingen we naar de grote winkelstraat in Berlijn, persoonlijk kan ik je deze niet aanraden. Er zijn zoveel leuke straatjes en plekjes in Berlijn die velen malen leuker zijn dan die straat.

Daarna werd ons aangeraden om naar de Mauerspark Fleamarkt te gaan. En ook ik kan iedereen aanraden om hier naar toe te gaan als je op een zondag in Berlijn bent! Wat enorm tof is dat zeg! Het is een hele grote markt waar zowel nieuwe als oude dingen verkocht worden, met daaromheen eetkraampjes, muziek en ander entertainment. Too bad dat we daar pas later op de dag heen zijn gegaan, want daar kun je gerust een hele dag heerlijk vertoeven!

Daarna was het alweer tijd voor de laatste dag Bread & Butter festival!

 

 

De volgende dag, maandag, was  onze laatste dag in Berlijn. We besloten om weer terug te gaan waar de vorige dag de vlooienmarkt was, omdat die wijk er echt heel leuk en hip uitzag. We hebben daar die ochtend rondgelopen en kwamen ook uit bij Hackesche Höfe. Ook dit is écht een aanrader een een must go als je houdt van graffiti en streetart. Dit vond ik wel echt een van de tofste plekken die we gezien hebben in Berlijn, en ook de winkels die in die buurt zaten waren erg leuk! We aten daar ook de meest lekkere brownie die ik ooit heb bij Café Grün-Ohrn, een super schattig tentje.

 

 

Daarna zijn we weer gaan vintage shoppen bij een van de vele ‘Kilosale Vintage Shops‘ die ze in Berlijn hebben. Ik vond deze zo tof! Ik kocht er een vintage Levi’s en een vintage sjaaltje voor samen nog geen €17,-! (score!). Na nog een aantal uur rondgelopen te hebben in deze wijk, was het tijd om richting het vliegveld te gaan en weer terug te gaan naar huis!

 

 

Ik heb een super tijd gehad in Berlijn en zou graag weer een keer terug willen! Ben jij wel eens in Berlijn geweest? En zo ja, wat zijn jou favoriete hotspots daar? Let me know!

Xxx Isabeau

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *