#SLOWFASHIONIMPACT

 

In de maand augustus kom ik samen met YOUNG IMPACT in actie tegen fast fashion! Lees verder…

Slow fashion is een tegenreactie op fast fashion. De term fast fashion gaat bijvoorbeeld over winkelketens die wekelijks nieuwe collecties uitbrengen, waardoor de consument maar niet stopt met kopen en hierdoor komt te zitten met heel veel kleding (meestal van mindere kwaliteit) die nooit gedragen wordt of na een keer dragen in de prullenbak belanden, wat natuurlijk erg slecht is voor het milieu. Bij de slow fashion beweging gaat het om het nadenken voordat je kleding koopt en echt bedenken of je het veel gaat dragen. Hierbij gaat het ook om het nadenken over waar kleding vandaan komt en het kiezen voor kleding met bijvoorbeeld een Fairtrade label.

Het is belangrijk dat meer mensen aan het denken worden gezet over dit onderwerp. Niet iets kopen ‘omdat het goedkoop is’ of ‘in de sale is’ maar echt naar het grotere plaatje kijken. Liever iets aanschaffen van betere kwaliteit of iets vintage, dan alleen van de grote winkelketens. Hiermee dragen ze allemaal een steentje bij aan een een groenere wereld!

Samen maken we dit statement door het symbool van een cirkel op kleding te maken (wees creatief! Met een stift, verf, naald en draad of tape) en laten we zien dat we tegen fast fashion zijn, maar vooral vóór slow fashion!

 

 

Maak #slowfashionimpact! Samen maken we een statement om de vicieuze cirkel van fast fashion te doorbreken! Doe jij mee aan de challenge? Klik op ‘DOE MEE’ en post jouw foto op Instagram met de #slowfashionimpact, #impactbyisabeau #youngimpact! Vergeet ons niet te taggen en volgen @youngimpactnl @isabeauvanmaastricht

LEES MEER: https://challenges.youngimpact.nl/challenge/slowfashion

Xxx Isabeau

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *