SEOUL | SHOPLOG

 

Natuurlijk heb ik geshopt toen ik in Korea was en vandaag laat ik je mijn aankopen zien! Lees verder…

 

In Korea is de markt anders ingedeelt dan in Westerse landen. Zo is in Korea alles ‘schattig’ en echt gericht op de appearance van de producten. Ook is de beautybranche er erg groot. Het schoonheidsideaal in Aziatische landen verschilt ook wat met wat wij gewent zijn. Zo willen ze daar graag blank zijn, en verkopen ze veel witte foundations en daardoor dus ook lichte blush, en geen contour/bronzer etc. Ook dragen ze niet veel heftige makeup, zijn de wenkbrauwen naturel en is de lipstick niet perfect langs de lijntjes, maar alleen aan de binnenkant van de lippen. Dit is natuurlijk heel anders dan in de Westerse landen, waar we graag gebruind willen zijn, alsof we net terug komen van een zonvakantie, contouren helemaal hot and happening is en waar strakke wenkbrauwen en lange wimpers als mooi gezien worden.

Ook qua kleding zijn er veel schattige dingen te koop, en lopen ze allemaal rond in licht roze, gebroken wit en camel kleur. Ook zie je daar echt een couple culture, en zijn de stelletjes qua kleding helemaal op elkaar aangepast.

Ik laat je in deze blogpost zien wat ik allemaal in Korea heb gekocht!:

 

KOREAN SNACKS

Als eerste heb ik een aantal Koreaanse snacks meegenomen voor thuis. De smaken die ze in Korea hebben zijn vooral pittig of heel zoet en omdat alle verpakkingen daar er zo leuk uitzagen, heb ik een aantal producten meegenomen.

 

KOREAN BEAUTYPRODUCTS – MASKS

Overal worden er in Korea maskers verkocht, met de meeste gekke prints en producten. Ik kocht een aantal dierenmaskers, parelmaskers, een rijstmasker en een cotton candy masker. In Korea is het heel vaak zo dat als je er van iets 5 koopt, je er dan 5 er gratis bij krijgt, (5+5 gratis, 2+2 gratis). Daardoor heb je meteen erg veel items zoals je kunt zien, haha! Natuurlijk extra leuk en ik ben benieuwd naar het resultaat van de maskers!

 

KOREAN BEAUTYPRODUCTS – POKEMON

Ze zijn daar helemaal gek van Pokemon, dus ik vond het wel zo leuk om een aantal Pokemon items mee te nemen, want hoe schattig zien ze er allemaal uit?! Ik kocht 4 maskers, 2 oogschaduw paletten en een toilettasje. En ja, ik heb het echt alleen gekocht omdat het er zo leuk uitzag, haha! Het is daar allemaal niet heel erg duur, en zulke items vond ik gewoon zo leuk om mee te nemen als souvenir, haha! Het geeft echt de hysterische beautycultuur aan die daar is. Ook krijg je overal testerjes bij als je iets koopt, ook hier kreeg ik twee testerjes bij, ook van Pokemon!

 

KOREAN BEAUTYPRODUCTS – CREMES

Hoe mooi zien deze producten eruit?! Ook hier viel ik echt voor het printje. Ik kocht twee Shea Butter cremes, 4 handcremes (alweer 2+2 gratis, haha!) en nog een een kleine Shea Butter creme. Naast dat ze er natuurlijk super tof uitzien, ruikten ze ook allemaal heerlijk! De geuren die ik koos van de handcremes, zijn Cotton, Lotus, Cherry Blossom en Honey.

 

KOREAN BEAUTYPRODUCTS – CUTE PRODUCTS AGAIN

En ook deze cremes zien er zo schattig uit! Ze hebben alledrie de geur Coconut en Shea Butter, echt heerlijk!

 

KOREAN BEAUTYPRODUCTS – LIPSTICKS

Deze lipsticks vond ik zo tof! Bij een stand kon je zegmaar je eigen verpakking van de lipstick, dus de flacon, uitkiezen. Je had zoveel leuke printjes! Ik koos ervoor om er twee te kopen, een roze met blauwe met pilletjes erop, en een paarse met gele dinosaursjes erop, zo leuk! Je kon daarna zelf de kleur kiezen voor in de flacon. Ik koos ervoor om de kleur bij de verpakking te laten passen en koos dus licht roze en paars. Eigenlijk wel jammer dat ik er niet meer van heb meegenomen, ik vind het hele concept eromheen zo leuk!

 

A – LAND

De winkel A-LAND was een enorm toffe winkel. Het deed me een beetje denken aan de Urban Outfitters, maar dan asian style. Ik kocht hier twee dingen. Ten eerste een heel mooi zeepje, die ook nog eens heel lekker ruikt! Het zeepje is wit met lichtroze en marble, hoe mooi?! Daarnaast kocht ik ook nog een sleutelhanger. Deze staat voor mij echt voor de gehele reis naar Seoul, omdat dit echt weergeeft wat de sfeer daar was en hoe de winkelstraten er daar uit zagen, hysterisch. Dit komt vooral omdat het daar erg druk is (zeker in de avond) in de straten en er overal neon uithangborden hangen, maar dan ook echt overal. Ook zitten er schattige dingen aan de sleutelhanger, wat er ook perfect bij past. Love it!

 

KOREAN CLOTHES

Qua kleding heb ik niet heel veel dingen gekocht. Ten eerste kocht ik deze top met lichroze en groen. Ik vond deze echt zo tof! Ook draag ik deze in een outfit of the day die deze week online komt, so stay tuned! Daarnaast kocht ik ook een aantal sokken. De jongeren daar dragen bijna allemaal witte sneakers met van zulke sokken en daarop een kort rokje. Ik vond het daarom leuk om er een aantal mee te nemen, en ook deze zijn weer erg schattig. Ook kocht ik nog een donker grijze culotte. Deze zit echt super en is zo leuk! Ik heb hem al heel vaak aangehad de afgelopen week, waardoor ik hem nu niet op foto heb staan, maar hij komt vast eens voorbij in een outfit of the day, haha!

 

KOREAN DMZ

Op donderdag gingen we naar de grens van Noord-Korea, de DMZ zone. Ik vond het wel extra speciaal om op dat punt een souvenir mee te nemen, vandaar deze magneet.

 

KOREAN COLORFULL BAG

Het topstuk dat ik kocht in Korea is wel deze tas. Ik hou heel erg van blauw en roze met een gekke twist. Dat is precies deze tas! Ook is hij groot genoeg om van alles mee te nemen, helemaal top dus! Ook deze zal je vast nog eens voorbij zien komen in een outfit of the day!

 

HELLO KITTY

Toen we in het Hello Kitty cafe waren, wilde ik graag in de shop wat kopen om als aandenken mee te nemen. Daarom kocht ik deze Hello Kitty pin en een aantal kaarten.

 

KOREAN CARDS

Op reis vind ik het altijd leuk om kaarten te kopen. Ik kocht een aantal kaarten met daarop de Koreaanse klederdracht erop gevouwen. De klederdracht daar is de Hanbok, en op de kaarten staan de jurken die gedragen worden door de mannen en vrouwen op speciale gelegenheden, zoals een ceremonie of bijvoorbeeld het huwelijk. Ook kocht ik nog een aantal andere kaarten, ik vond deze zo mooi!

 

KOREAN MAGAZINES

Wat ik heel graag wilde kopen in Korea, was de Koreaanse Vogue. Ik was heel blij toen ik deze vond! Ook kocht ik de Koreaanse Grazia. En hoe interessant is het, dat er op beide vrouwentijdschriften een man op de cover staat? Heel tof!

 

KOREAN STICKERS

Het laatste wat ik kocht waren twee schattige sticks van Line Friends.

 

En dat was het! Het zijn een hoop dingen, maar ben met alles super blij!

Wat vind jij het leukste?

Xxx Isabeau

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *