SEOUL | DIARY FRIDAY // SATURDAY // SUNDAY

 

Vandaag een verslag van de eerste drie dagen in Seoul! Lees verder…

 

VRIJDAG – 24 MAART 2017
We vertrokken donderdagochtend in Nederland, en kwamen door het tijdverschil vrijdagochtend aan in Zuid-Korea. We reden naar het hostel, Bong Backpackers, waar we deze week zouden verblijven. Het hostel was best primitief, en geen aanrader, maar omdat we daar toch alleen sliepen en douchen was het voor een week opzich uit te houden. We friste ons op en gingen op weg om geld te pinnen. De geldeenheid in Korea is de Won. Daarna gingen we naar een voormalige universiteit, kregen we een presentatie in een andere universiteit en gingen vanuit daar door naar Hongdae. Hongdae is de studentenwijk in Seoul en barst van de jongeren en energie. Deze wijk was echt wel mijn favoriet, zo leuk! We gingen eerst met de groep eten, bibimbap, en vanuit daar mochten we de komende paar dagen onze eigen gang gaan. Omdat de reis een studiereis is, waren er verplichte onderdelen die we met de groep deden, zoals universiteiten bezoeken, maar ook genoeg vrijetijd!

 

 

 

ZATERDAG – 25 MAART 2017
Van te voren had ik al wat dingetjes opzocht wat ik graag wilde bezoeken en een van die dingen was Ihwa Mural Village, een streetart wijk. Voordat we daar heen gingen, gingen we nog ergens ontbijten. In de ochtend wil ik het liefst iets van een broodje of yoghurt, maar dat is niet zo bekend in de Koreaanse eetcultuur. Daar eten ze in de ochtend iets van rijst of noedels. In Korea zijn ze wel helemaal gek van Parijs, waardoor er ook een paar ‘Franse bakkers’ zaten, waar we een croissantje konden halen. Wat ook grappig is, is dat brood in Korea gezien wordt als een snack, en niet als een maaltijd, waardoor al het brood, en zelf de pizzabodem, zoet is!

Ihwa Mural Village is echt een heel leuk stukje in de wijk met verrassende streetart, huisjes in felle kleuren en is erg rustig op het moment dat wij er waren. Sowieso waren er in Seoul erg weinig Westerse toeristen, alleen bij ‘grote’ bezienswaardigheden zagen we soms een klein aantal Westerse mensen, maar over het algemeen niet. Ik was natuurlijk extra interessant met mijn blonde haren en blauw ogen, haha! We hebben een hele ochtend door Iwha Mural Village gelopen, veel foto’s gemaakt en boven op de berg genoten van het uitzicht, die was echt prachtig! Iwha Mural Village vond ik echt een van de tofste plekken in Seoul, en ook zeker een aanrader om naartoe te gaan!

Daarna gingen we terug naar Hongdae, waar we de vorige avond ook waren geweest. Hier hebben we wat rondgelopen met als einddoel het Hello Kitty Café. In Seoul waren er erg veel themacafé’s, zoals het ‘Poop Café’, ‘Wasberen Café’, ‘Geiten Café’ en dus ook het Hello Kitty Café! Dit vond ik echt geweldig, en alles wat roze! Er komt nog een aparte hotspot blogpost online over dit café, so stay tuned… 

In de avond gingen we verder naar Myeong-Dong. Dit is echt de beauty wijk van Seoul, met straten vol make up winkels. De Koreaanse meiden zijn erg bezig met hun uiterlijk en daarom is het beauty aanbod erg groot! Hier hebben we ook gegeten, namelijk Korean BBQ. Dit is typisch iets uit Korea. Je zit met een groep rond een tafel en in die tafel zitten twee BBQ’s. Je krijgt allemaal bakjes met verschillende soorten vlees en het verdere eten is onbeperkt met een buffet. Denk aan rijst, verschillende soorten groenten en fruit. Het vlees bak je zelf op de BBQ en in plaats van dat je het vlees in stukjes snijdt als het gaar is, knip je deze met een schaar.

Daarna gingen we nog even verder rondkijken in Myeong-Dong. Hier kwamen we ook conceptstore Stylenanda tegen, waar ook nog een aparte blogpost van online komt!

Hierna gingen we weer terug naar het hostel, het was een lange dag. Zeker ook omdat de winkels en bezienswaardigheden in Seoul open zijn tot 23:00 uur. Sommige malls zijn zelf open tot 02:00 uur ’s nachts en andere wel 24/7. Hierdoor is het echt ‘A city that never sleeps‘.

 

 

 

 

ZONDAG – 26 MAART 2017
Op zondag gingen we eerste een kijkje nemen bij het ‘Changdeokgung Palace’. Een heel mooi paleis, waar ook veel Koreanen rondliepen in een Hanbok. Dit is de traditionele kleding daar. Heel tof om te zien! Ook het paleis zelf was erg mooi, met mooie vrolijke kleurtjes en in een mooie omgeving. Daarna gingen we door naar het oude gedeelte van de stad, dat naast het paleis lag. Hier was de sfeer meteen heel anders dan dat we hadden meegemaakt in Hongdae en Myeong-Dong. Erg leuk om eens rond te lopen, en ook vanuit daar hadden we een mooi uitzicht over de stad.

Toen pakte we weer de metro, op naar Gangnam. Ik was heel benieuwd naar deze wijk en wilde er ook zeker even naartoe om een kijkje te nemen. Gangnam is echt de zakenwijk in Seoul en heeft weer een hele andere sfeer en architectuur dan andere wijken. De gebouwen zijn erg hoog voor daar en er is meer verkeer dar in andere delen. In Gangnam was ook bijvoorbeeld het hoofdkantoor van Samsung. Ook heb ik in Gangnam outfit foto’s gemaakt. Die blogpost komt aankomende donderdag online!

Verder hebben we in Gangnam nog even rondgelopen en wat geshopt. Ze hadden daar bijvoorbeeld een grote winkel van Line Friends. In Korea hebben ze geen whatsapp zoals wij hebben, maar een ander soort app, namelijk Kakao Talk. Hier gebruiken ze inplaats van smileys, stickers. Line Friends zijn een stickerthema en hier is dus een hele winkel van, wel drie verdiepingen hoog! Erg leuk om daar eens een kijkje te nemen.

 

 

 

Dit waren de eerste drie dagen in Seoul, Zuid Korea. Aankomende zaterdag komt de blogpost online van de andere dagen, met daarin waaronder bezoeken en lessen aan verschillende universiteiten, naar de vismarkt, naar de Noord-Koreaanse grens en meer!

 

Xxx Isabeau

4 Reacties

 1. 7 april 2017 / 09:28

  Hii hii,
  Ik wil eventjes wat dingen kwijt ? In Seoul stikt het eigenlijk van de toeristen, maar deze komen vooral uit andere Aziatische landen. Dus misschien dat je dat niet duidelijk kon zien. En de andere WhatsApp is Kakao Talk, echt een fijne en leuke app ? Terwijl je in Seoul bent moet je niet vergeten Bingsoo te eten, en naar Itaewon te gaan (daar kun je lekker Mexicaans eten bij Coreanos), ook moet je zeker gaan karaoke. Als je jezelf verveelt, neem dan een kijkje bij Dongguk University (daar heb ik gestudeerd) en loop (ja echt doen hoor) vanaf daar naar de Namsan Tower ga daar ook vooral in naar boven dat is heel tof!
  Als je dingetjes wil weten kun je mij altijd een mailtje sturen info@susanblogt.nl

  • Isabeau
   Auteur
   7 april 2017 / 09:35

   Hi, ja ik weet dat er daar meer toeristen zijn uit Aziatische landen, bedoelde hiermee Westerse toeristen dus dat heb ik even aangepast, wat zag dat dat inderdaad niet helemaal duidelijk beschreven stond, dankje! Bedankt voor de tips, maar helaas ben ik nu inderdaad weer terug in Nederland. Ook ben ik naar de Namsan Tower geweest, maar dat staat in een volgende blogpost, en dat was zeker heel erg tof!! 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *