SEOUL | DIARY MONDAY // TUESDAY // WEDNESDAY // THURSDAY

 

Vandaag vertel ik je wat we de laatste vier dagen hebben gedaan! Lees verder…

 

MAANDAG – 27 MAART 2017

Maandagochtend gingen we een kijkje nemen bij het Seoul Innovation Park / Living Lab Smart Ageing. We kregen hier een tour en een presentatie. Hier kregen we ook een opdracht van school. We moesten de Quality Of Life van de ouderen in Korea onderzoeken doormiddel van een interview met een Koreaanse ouderen. Omdat de ouderen geen Engels spraken, kwam er een tolk bij ons aan tafel zitten. Het was super interessant om eens te horen hoe ouderen leven in andere culturen en wat het verschil is met de Westerse wereld.  Hierna gaven we een presentatie over de resultaten aan de studenten daar. We kwamen met oplossingen, waar de Koreaanse studenten op reageerde. Super tof, zo kregen we informatie over hoe zij denken over kleine concepten die wij hadden verzonnen!

In de avond gingen we met een aantal naar Noryangjin Fishmarket. Dit is de grootste vismarkt van Seoul en we wilde daar zeker even een kijkje nemen. Op de vismarkt stonden erg veel kraampjes waar je nog levende of dode vis kon kopen. Ook eten ze daar rauwe inktvis, dus die zagen we ook veel. Het was de bedoeling dat je daar iets van vis kocht, en die later in een visrestaurant afgaf, zodat ze die konden klaarmaken. We kochten inktvis en zalm en gingen naar een restaurant. De gewoonte in Korea is om je schoenen uit te doen als je binnenkomt, en dan op de grond aan een tafel met een grote groep te eten. Je krijgt dan ook allemaal kleine bijgerechten, zoals sla, rice cake en ga zo maar door. Ook kan je overal gratis water pakken. Dit was echt een hele toffe ervaring en ik zal het je ook zeker aanraden als je daar bent!

 

 

DINSDAG – 28 MAART 2017

Op dinsdag gingen we eigenlijk de gehele dag naar Sookmyong University. Dit is een vrouwenuniversiteit. In Korea zijn er veel universiteiten waar vrouwen en mannen apart les hebben. Op deze universiteit zit ook de ‘Korean Food Institute’, waar we in de ochtend een kookworkshop kregen, super tof natuurlijk! We kregen uitleg over het eten in Korea en hoe we deze moesten bereiden. We kregen uitleg over de gerechten ‘Kimchi’, ‘Bibimbap’ en ‘Neo-bi-a-ni’ (Grilled Sliced Beef). De laatste twee gerechten gingen we daarna ook zelf maken. Erg leuk om te doen, en zeker een unieke ervaring!

Hierna kregen we een rondleiding op de universiteit. Ze hadden een aantal tentoonstelling ruimtes over de geschiedenis van de universiteit, erg interessant om eens gezien te hebben. Ook was het erg leuk om eens een universiteit te zien in een Aziatisch land!

Toen hadden we even vrijetijd, en kwamen we langs het wasberen café, hoe leuk?! De eigenaresse van het themacafé liep buiten rond met een witte wasbeer. Ik had nog nooit van zo dichtbij een wasbeer gezien, en zeker geen witte, dus dit was extra leuk!

Daarna hadden we samen met studenten van de Sookmyong University een pizza meeting. We gingen samen met een aantal Koreaanse studenten aan tafel zitten en eten, zo konden we elkaar beter leren kennen en dingen bespreken over verschillen tussen Korea en Nederland. Dit was erg leuk en weer iets unieks wat je als je daar gewoon op reis zou zijn niet zo snel mee zou maken! Hierna gaven we een presentatie over verschillen van Nederland en Korea op Food en Technology gebied en het was erg leuk om dit te bespreken met met de Koreaanse studenten!

Hierna zijn we nog even naar Dongdaemun. Hier is Design Plaza, waar op dat moment fashionweek werd gehouden, heel tof om mee te maken! Ook het gebouw is erg indrukwekkend, zoals ’s avonds als overdag! Hier gingen we ook naar een mall. Deze zijn zo groot in Seoul, en ook nog eens veel naast elkaar. Veel te zien dus!

 

 

 

WOENSDAG – 29 MAART 2017

Op woensdag gingen we eerst weer terug naar Dongdaemun. Deze keer gingen we weer naar Design Plaza, keken we naar de hectiek van fashionweel en maakte ik outfit foto’s. Ook gingen we nog even naar binnen bij Design Plaza, hier hebben ze namelijk ook een aantal shops van lokale designers, erg tof!

Hierna gingen we naar Jayang-dong, Gwangjin-gu. Hier gingen we eerst maar Common Ground. Dit is een containerpark, waar de winkels in containers zitten. Ook staan daar foodtrucks en zijn daar nog meer restaurants. Dit was echt zo ontzettend tof, en ook zeker een aanrader om naar toe te gaan!

Toen gingen we naar Konkuk University. Hier kregen de Koreaanse studenten les in creatief denken van onze docenten. Creatief denken kennen ze daar niet echt, dus dat was erg interessant wat ze er van vonden. Daarna gingen we in groepjes met de Koreaanse studenten brainstormen en komen tot een mini-concept. Dit was echt heel erg leuk om te doen en ook erg verassend omdat de studenten het erg goed deden, terwijl ze het nog nooit hadden gedaan!

Daarna gingen we terug naar Common Ground, waar we wat gingen eten. Toen gingen we terug naar Hongdae. De sfeer was daar zo enorm leuk dat we er nog een avondje rond gingen kijken.

 

 

DONDERDAG – 30 MAART 2017

Op donderdag gingen we iets heel speciaals doen, namelijk naar de Noord-Koreaase grens! We deden de DMZ tour, waar we eerst naar een museum gingen over de geschiedenis van de Koreaanse oorlog en daarna gingen we naar de plaats van de ‘Freedom Bridge’. Het was erg raar om zo aan de grens te staan en Noord-Korea te zien met een ‘niemandsland’ ertussen. Overal waren veel soldaten en soms hoorde je ook schooten. Hierna gingen we naar de echte grens. Dit was erg streng, we werden meerdere keren gecontroleerd met ons paspoort, en we mochten niets meenemen zoals tassen. We kregen hier eerst een presentatie en toen was het moment dat we met een aparte bus naar de grens gingen. We mochten onderweg en daar allemaal geen foto’s maken en toen we bij de grens aankwamen mochten we op twee momenten 2 minuten foto’s maken, en dan alleen recht vooruit. We werden ook in twee rijen gezet en je mocht geen onverwachte bewegingen of geluiden maken. Persoonlijk vond ik het echt een aparte ervaring en had nog nooit zoiets ervaren. De sfeer was heel gespannen. Het is moeilijk uit te leggen wat er met je gebeurd op zo’n moment, omdat je in zo’n gekke situatie zit. Je ziet Noord-Korea en een Noord-Koreaanse soldaat en je weet dat er iets kan gebeuren. Het is wel echt een unieke ervaring en ik denk dat ik zoiets nooit meer mee ga maken in mijn leven.

Die avond was onze laatste avond in Seoul en gingen we naar Myeong-Dong. Hier gingen we wat eten en de laatste dingen shoppen. Daarna gingen we naar de Namsan Seoul Tower. Dit is wel echt dé ultieme bezienswaardigheid van Seoul. Met een kabelbaan ga je naar het hoogste punt van de stad waar je een super mooi uitzicht hebt over de gehele stad (tot waar je kan kijken dan, haha! Er is smog in Seoul, dus je zag niet erg ver). Omdat we in de avond gingen, zag je een hele boel lichtjes. Dit was echt een betoverend moment en zeker een aanrader om te doen!

 

Ik sta in Noord-Korea!

 

VRIJDAG – 31 MAART 2017

Vrijdagochtend zat onze reis er alweer op en was het tijd om naar huis te gaan. We gingen eerst 9 uur in het vliegtuig van Seoul naar Helsinki en daarna nog zo’n 2 en half uur van Helsinki naar Amsterdam. Het was een lange vlucht maar gelukkig heb ik daarna totaal geen last gehad van een jetlag, waar ik erg blij mee was, haha!

 

Dit was mijn Korea avontuur! Maar niet getreurd, er komen nog genoeg Seoul blogposts online! Woensdag komt er bijvoorbeeld een shoplog online en laat ik je alle items zien die ik heb geshopt, so stay tuned!

Xxx Isabeau

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *