NachtKapers

Poster_NachtkapersA0

 

Hehee,

Ook dit jaar staan er in Nederland weer verschillende evenementen op de planning. Vandaag vertel ik je meer over een event in Hoorn! Lees verder…

De stad Hoorn. Veel zullen wel eens van deze stad hebben gehoord, maar er nog nooit zijn geweest. Deze zomer organiseert de stad een nieuw evenement, namelijk NachtKapers. NachtKapers is een museumnacht in Hoorn, omdat de stad viert dat het 400 jaar geleden is dat Kaap Hoorn (in het huidige Chili) werd ontdekt.

De stad Hoorn wordt steeds bekender bij toeristen, door de gezellige sfeer, het winkelaanbod, en dan vooral op mode(!), en de musea in de stad. Ook zijn er verschillende restaurantjes te vinden., en wie houdt daar nou niet van?!

 

Labels van T-shirt Pini Piru

 

In de nacht van 13 op 14 juni 2015 wordt daarom de hele stad omgetoverd. Het wordt een avond met verschillende culturele instellingen, theatermakers, muzikanten en bedrijven uit Hoorn die voor een nacht de stad overnemen en je meenemen naar de geschiedenis van de stad.

 

4 PROGR. Hotel Maria Kapel De Dansonderneming

 

Op die avond zijn er ongeveer 20 locaties in de stad waar je terug gaat naar het verleden. Ook gaan musea die nacht open, wat natuurlijk super leuk is! (zeker als je  de film ‘night at the museum’ hebt gezien, haha!). Restaurants hebben die avond ook speciale menu’s, en daarbij zit natuurlijk een echt speciaal Kaap Hoorn biertje!

 

Schippershuis bij nacht - Locatie Nachtkapers

 

Ook voor kinderen is er iets leuks te beleven, namelijk een nieuw museum! In het Juttersmuseum (Julianapark) kunnen ze leren hoe je nieuwe dingen maakt met een plastic fles of tas, vergeet die dan ook niet mee te nemen als je daar naar toe gaat.

Besluit je om na de nacht in Hoorn te blijven? Dat kan! Van Der Valk Hoorn heeft deze zomer een speciale argumenten. Je kunt ze hier vinden.

De nacht NachtKapers is gratis en start om 19:30u op meerdere locaties.

Voor meer informatie kun je een kijkje nemen op hun site, facebook of de video bekijken.

Xxx Isabeau

Deze blogpost is in samenwerking met NachtKapers Kaap Hoorn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *