A day at London

DSC_1095   

Hehee,

Zaterdag was ik een dagje in Londen! Vandaag vertel ik er meer over…

Samen met een vriendin ging ik een dagje naar Londen. We stapte vrijdag avond in de bus. We moesten nog naar drie andere stops om mensen op te halen. Om 4 uur hadden we de boot naar Engeland. Daarna moesten we weer wat uurtjes met de bus tot dat we daadwerkelijk in Londen waren. We waren er rond 9 uur in de ochtend. In de beschrijving van de reis stond dat we een rondtocht kregen door Londen langs de bezienswaardigheden. Daar is niet veel van gekomen. Ja, we zagen vanuit onze bus de London Eye en de Big Ben voorbij komen, maar daar werd niks over gezegd en ook mochten we niet uitstappen.

 

DSC_1016  DSC_1019 DSC_1022 DSC_1032 DSC_1035

 

Toen we bij de verzamelplaats kwamen, mochten we uitstappen en hadden we zo’n 10 uur aan vrije tijd in Londen. We gingen opzoek naar Oxford street, wat uiteindelijk toch nog best ver lopen was. Dat maakte gelukkig niet veel uit, omdat er veel te zien is in het mooie Londen. Uiteindelijk waren we bij de winkels en zijn we gaan shoppen! Ook gingen we naar Camden Town, waar ze ook leuke winkeltjes hebben. De winkels in Londen zijn super, ook al zijn ze iets duurder dan in Nederland. We hebben echt heel veel leuke winkeltjes voorbij zien komen!

 

DSC_1077  DSC_1123

DSC_1120

DSC_1083  DSC_1107

Verder zochten we naar de Victoria Secret, die we uiteindelijk vonden.

DSC_1200

 

In de avond aten we wat in Kings Court, een super gezellig plaatsje met eet tentjes, echt erg leuk!

 

DSC_1224 DSC_1227

 

Om 9 uur moesten we weer terug bij de bus zijn. Omdat we niet meer precies wisten hoe we terug moesten lopen, begonnen we om 8 uur met lopen. Achteraf gezien was dat een goede zet, en hebben we er bijna een uur over gedaan om de weg terug te vinden en een heel eind te lopen.

En toen zaten we weer in bus terug naar huis. Om 1 uur hadden we weer de boot. Toen moesten we weer met de bus. Er waren de hele tijd tussenstops om mensen af te zetten.

Het dagje Londen was geregeld door de organisatie Slangenreizen. Via een actie op Groupon kwamen we bij de organisatie. Het kostte ons €39 per persoon, exclusief zitplaats kosten en zaterdagheffig.

Zoals je misschien al door had, hebben we nauwelijks kunnen slapen. Omdat je in de bus de hele tijd stopt, wordt je wakker en van de bus naar de boot is slapen ook niet echt een optie. Als je in Engeland bent is het al licht en gaat slapen ook moeilijk. Ook terug was het hetzelfde probleem. Omdat je de van de bus naar de boot gaat midden in de nacht, wordt je klaarwakker. Op de terugweg ben je natuurlijk super moe, omdat je na zo wat een nacht hebben doorgehaald, je de hele dag rond hebt gelopen in Londen. Daarom ging slapen op de terug weg wel wat beter dan de heen weg. Maar toen we op de boot aankwamen, lag natuurlijk iedereen verspreidt over meerdere stoelen, waardoor wij op de grond moesten gaan zitten/liggen. Dit was niet erg prettig natuurlijk, maar op dat moment was het enige waar je aan denkt dat je wilt slapen, en laat je het maar voor wat het is.

Ik zou niet snel iemand deze reis aanraden en zelf zou ik er ook even over moeten nadenken of ik dit nog een keer zal doen. Sowieso is 1 dag Londen erg kort, en zal ik zeker kiezen om langer te gaan, zodat je de dingen die je wilt doen kan verspreiden over meerdere dagen en je jezelf niet helemaal kapot loopt. Misschien is dan de busreis ook minder erg, want nu was het echt, je gaat de bus in, weer uit, je hebt een dag in Londen, en je gaat de bus weer in. Zelf zou ik de volgende keer liever een paar tientjes extra uitgeven, maar dan lekker met het vliegtuig gaan. Dan ben je er zo.

 

DSC_1136

 

Xxx Isabeau

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *