IN THE SPOTLIGHT | KILO KILO VINTAGE

Vandaag de tweede blogpost in de serie ‘In The Spotlight’; met deze keer Kilo Kilo Vintage! Lees verder…

Als je me al een langere tijd volgt, weet je dat ik echt een vintage lover ben. Vooral kleurrijke, geprinte, extravagante en zijde items hebben mijn voorkeur. Kleding uit de 70s en 90s spreken mij erg aan.

Het liefst shop ik mijn vintage op een Vintage Kilo Sale, waar je items koopt op gewicht. Een van de bekendste Vintage Kilo Sales is Kilo Kilo Vintage. Kilo Kilo Vintage organiseert Vintage Kilo Sale events op verschillende locaties door het land. Hier kun je op zoek naar je nieuwste vintage pareltjes. Wat uniek is aan Kilo Kilo Vintage, is dat ze naast het organiseren van events ook een vaste winkel hebben in Utrecht. Ook hier kun je terecht voor de mooiste vintage stukken. Naast de winkel in Utrecht heeft Kilo Kilo Vintage ook een webshop. Hier kun je gemakkelijk vanaf je eigen bank op zoek naar jouw nieuwste vintage aanwinsten.

Maar wat is vintage nu eigenlijk? Zelf zeggen ze: “Onder vintage kleding verstaan we kwalitatief goede, maar oude kleren en schoenen die opnieuw gedragen worden. Vaak zijn dit kleren uit de jaren 90 of ouder. Er zijn een aantal winkels die de jaren 90 te laat vinden om onder vintage mee te rekenen, maar wij vinden dat ook 90s kleding vintage kan zijn! Kleding en spullen ouder dan 1920 wordt niet meer als vintage gezien, maar als antiek. Het komt weinig voor dat deze items nog gedragen worden. Vintage is niet altijd tweedehands. Oude kleren die nog nieuw en ongedragen zijn, zien we ook als vintage. Als het maar oud is!”

Als je kiest voor vintage kleding, weet je zeker dat je unieke items in handen hebt en geen dertien-in-een-dozijn-kledingstuk. Waarom in een fast fashion winkel een kledingstuk kopen die iedereen draagt als je ook een prachtig vintage exemplaar kan kopen die al bestond en waarvan je ze niet op elke hoek van de straat ziet?!

Dit vind ik dan ook meteen het leukste van vintage kleding. Het is uniek, vaak van betere kwaliteit gemaakt dan hoe kleding nu wordt gemaakt én de kleuren, patronen en pasvormen zijn anders dan dat je nu ziet.

Naast dat unieke kleding super leuk is, is vintage natuurlijk ook veel beter voor de wereld dan fast fashion kleding. “Door tweedehandskleding een Kilo Kilo jasje te geven, zorgen we voor minder vervuiling, verspilling en minder afval in de wereld. We houden vintage kleding net zo betaalbaar als fast fashion, maar dan zonder gedwongen arbeid en aanslag op het milieu” zegt Kilo Kilo.

Shop jij veel vintage en ben je wel eens bij een Vintage Kilo Sale van Kilo Kilo Vintage geweest? Laat het me weten in de comments!

Xxx Isabeau

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *